Jaké plány má do budoucna úspěšná majitelka české firmy ŠENÝR bijoux?

Rodinná firma ŠENÝR má tradici šperkařství již od roku 1900. Patří mezi nejlepší výrobce bižuterie v Čechách. Největší úspěchy slaví na světových veletrzích v Evropě i Asii. Partnerstvím s Českou Miss ŠENÝR získal popularitu nejen v tuzemsku ale i na světových soutěžích krásy. Korunkami od ŠENÝRU se pyšní vítězky České Miss z let 2011 až 2015. V Reunionu byla putovní korunka ŠENÝR pro Miss Reunion od roku 2010 do roku 2015. Také zdobí významné osobnosti kulturního i politického života v různých částech planety a všechny ženy, které touží originálně doplnit svou krásu ručně vytvořenými šperky skvělých designů.

Olga Kopalová

Chtěla jste už od dětství pracovat pro rodinnou firmu ŠENÝR Bijoux nebo jste si přála jinou budoucí profesi?

Jako malá jsem si přála spoustu věcí pro svou budoucnost. Chtěla jsem být princezna jako většina maličkých slečen, která dokáže změnit svět, kdykoli se rozhodne. Paní doktorka, která všechny zachrání a vyléčí. Nebo paní učitelka, která naučí všechno, co je potřeba pro krásný život.

Vytvořila jste mnoho šperků pro známé české a světové osobnosti, na kterou vzpomínáte nejraději?

Mám dva favority. Luxusní soupravu pro Sophii Loren, což je celosvětová celebrita a ohlas ke šperku mám skutečně i třeba v Asii. Druhým je speciální osobní dar pro myanmarskou vůdkyni a nositelku Nobelovy ceny  Aun Schan Su Ťij. Osobní setkání s touto obrovsky silnou a zajímavou ženou, dlouhé roky vězněnou v domácím vězení, považuji za jeden z nejsilnějších a nejúžasnějších zážitků v pracovním životě.

Jak dlouho se podílíte na tvrorbě korunek pro vítězky různých soutěží krásy?

Úplně první korunky pro soutěž krásy od ŠENÝRU se objevili na Miss Teen pageant USA díky naší zákaznici z Floridy. V Čechách nás jako první oslovil tehdejší tým Miss České Republiky pana Zapletala a pana režiséra Adamce. Po prodeji této soutěže si nás jako partnera zavázala ke spolupráci i Česká Miss a tým paní Maláčové, pro ně jsme korunky vyráběli pro pět ročníků. Při dalším odprodeji tentokrát České miss jsme již spolupráci nesmluvili. Nově však vytváříme již druhou korunku do soutěže Miss Czech Republic Táni Makarenko a korunka pro ročník 2020 byla představena před dvěma týdny.

Foto: Česká Miss
vítězky Česká Miss 2014 a Olga Kopalová

Máte návod, jak se stát úspěšnou ženou v byznysu?

Univerzální návod rozhodně nemám. Podle mě je vždy důležité být sama sebou a naslouchat sobě ve smyslu co dál. Nebát se nových věcí, protože někdo říkal, že to nejde a ani se nebát změnit své rozhodnutí, když to původní už není s námi v souladu. Klidně zůstanu ženou i v tvrdších situacích byznysu, protože jí jsem a nemusím přebírat mužské způsoby. Je to tak?

Zapojuje se nějak firma ŠENÝR do CSR projektů?

Za dobu trvání firmy je to už dlouhá řada projektů, zkusím vyjmenovat alespoň některé. Dlouholetá spolupráce s projektem Dívka roku, odkud šel výtěžek vždy konkrétní rodině s onkologickým onemocněním dítěte přes NF Krtek. Dalším je panenka pro dražbu Unicef, podpora oblastního Spolku Červeného kříže, dražba pro Nadaci Terezy Maxové, spolupráce pro NF Veroniky Kašákové, což je pro děti z dětských domovů a pro děti ještě zmíním podporu sirotčince v Barmě. Dále spolek Free Will pro paraplegiky a dlouholetá spolupráce se zvířecím Útulkem Dášenka.

V roce 2014 jste navázala spolupráci s modelkou Luo Wen a dalšími čínskými modelkami. Pokračuje Vaše spolupráce s čínskými modelkami i dnes?

Za spolupráci s paní Luo Wen jsem nesmírně vděčná, módní přehlídky i veletrhy, které dělá pod značkou ŠENÝR Bijoux jsou díky ní zcela famózní. Poslední fashion show vypadala jako ty, které znám z Paříže, prostě boží. Neskutečně mě také baví designování nových věcí s jejími vhledy. Zmínit mohu například prádlo celé z kamínků v designu čínských mráčků, který paní Luowen navrhla. Bylo představeno na veletrhu v Chengdu a sklidilo nebývalý zájem.

Foto: Luo Wen
Luo Wen a Olga Kopalová

Firma ŠENÝR se prezentuje často na různých veletrzích v zahraničí. Kam se v nejbližší době pracovně chystáte?

Zrovna celý tento víkend jsem usilovně pracovala na velké prezentační akci ve vietnamské Hanoji, začíná už ve středu 27. 11. Současně probíhá již dříve připravovaný veletrh v čínském Chongqingu a já odlétám na akci ve spolupráci s českou ambasádou do malajského Kuala Lumpuru. Aktuálně včera začala také výstava Hand made dreams v Moskvě, kde představujeme zmiňovaný luxusní set pro Sophii Loren.

Co považujete za svůj největší pracovní úspěch?

Jsem vděčná za každý úspěch, za každou věc, která se povede mně nebo celému týmu ŠENÝRU. 

Jaké jsou vaše vize do budoucna?

Vybudovat síť obchodů s naší značkou po celém světě, přispět tamějším lidem nejen tradičními českými šperky, ale také vždy něčím dalším.

Foto: Martin Kubišta
Gabriela Lašková – vítězka Česká Miss 2013 a moderátorka TV PRIMA s Olgou Kopalovou

Pro naše čtenáře máme VIP slevový kupón na -20% v e-shopu ŠENÝR

Název voucheru BYZNYS 2019 a nakupuj zde.

Platnost voucheru od 26. 11. 2019 do 31. 12. 2019 .

Děkujeme za rozhovor.

Business Lifestyle.

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.