Parkourista Lubo Baum si plní svůj životní sen

Lubomír Baum je známý v parkourové komunitě pod přezdívkou jako „Lubo”. Je mu teprve 23 let a už založil školu parkouru a firmu Improve Yourself.

Co je parkour?

Parkour je druh pohybu, jehož základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B efektivně, s co nejmenší spotřebou energie, hezky a účinně za použití vlastního těla a to prostřednictvím akrobatických prvků, salt tzv.flipů, přeskoků apod. Pochází z Francie, z předměstí Paříže.

Videoblog

Lubo Baum je také spoluzakladatelem organizace L.E.A.D. Parkour a zakládajícím členem České Asociace Parkouru. Trénoval se zakladateli parkouru (Francie – Lisses) – 1. generace Yamakasi a dalšími špičkovými traceury/ freerunnery po celém světě. Má zkušenosti s natáčením filmů a reklam.

Foto: archiv Lubo Baum

Improve Yourself je projekt, jehož hlavním cílem je inspirovat mládež k pohybu, seberealizaci a pozitivnímu myšlení. Věnujeme se rozvoji parkouru v ČR – především prostřednictvím největší školy parkouru. Vedeme tréninky v desítkách měst, pořádáme workshopy, soustředění nebo letní tábory. Rovněž se zabýváme výrobou oblečení, doplňků, parkourového vybavení a on-line kurzů.

V parkourové komunitě jsem téměř 10 let, zažil jsem lehčí i těžší období či motivaci, ale stále mám chuť se posouvat a být vzorem pro druhé. Rád bych se dostal více do povědomí široké veřejnosti, inspiroval více lidí. Chci trénovat, natáčet, cestovat a nadále posouvat aktuální projekty. Rád bych do budoucna rozšířil svůj on-line kurz a parkourové vybavení do zahraničí“, říká Lubo Baum.

Foto: Business Lifestyle
Lubo Baum

Už teď si plním životní sen tím, že práce je mým největším koníčkem. Dlouhou dobu také usiluji o vybudování parkourové haly a věřím že i to se mi časem podaří“, říká Lubo Baum.

Foto: archiv Lubo Baum

Lubovi přejeme, ať se mu v budoucnu podaří sehnat finance na vybudování parukové haly a jeho životní sen bude 100 % zrealizovaný.

Business Lifestyle.

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.