Deniskovi Horákovi můžete pomoci i vy

V pátek 7. 2. 2020 předal primátor statutárního města Havířov šek v hodnotě 20.000 Kč mamince Denise Horáka. Josef Bělica tak vyhověl žádosti maminky, která se snaží sehnat finance na pořízení osobního automobilu včetně nutných úprav pro umístění většího invalidního vozíku.

Foto: archiv Business Lifestyle
primátor Josef Bělica předal šek

Denisek se narodil předčasně, již ve 24. týdnu těhotenství s porodní vahou pouze 700 gramů. Po komplikovaném porodu měl závažné krvácení do mozku, byl resuscitován a celkově ve vážném zdravotním stavu. Bohužel všechny tyto okolnosti způsobily celoživotní následky. Má dětskou mozkovou obrnu – kvadruspastickou formu (postižení všech čtyř končetin), těžkou mozkovou retardaci, oční vadu a další postižení. Denisek ve svých 15 letech doposud není schopen lézt, nesedí a nechodí, je plně odkázán na pomoc jiné osoby. Celá rodina o něj pečuje s láskou.

„Od pěti let denně dojíždíme do Základní speciální školy v Ostravě. Denisek se zde učí sebeobslužnosti v jídle, procvičuje a rozvijí cílený pohyb rukou, koncentraci pozornosti a podobně. Také má ve škole zajištěné různé druhy terapií. Snažíme se žít naprosto normální život, jako se zdravým dítětem. Deniskův handicap  nás neomezuje v našem chodu života. Myslím si, že záleží na každém z nás, jak to přijme a jak se k tomu postaví,” sdělila nám Deniskova maminka.

Pomoci můžete i vy

Denis Horák má zřízený účet u KONTA BARIÉRY a pomoci můžete i vy KLIKNĚTE ZDE.

Foto: archiv Konto Bariéry

“Rádi bychom vás požádali o pomoc při řešení financování automobilu. Denně dojíždíme do školy v Ostravě. Pokud nám můžete jakoukoliv částkou přispět, pomůžete tím nejen nám, ale především Deniskovi”, řekla Deniskova maminka.

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.