Spolek MOTORKÁŘI DĚTEM pomáhá již více než 4 roky nemocným dětem z MSK

V čele tohoto spolku stojí Lucie Hrušková spolu s 20 aktivními členy. Jejich cílem je zpříjemnit život handicapovaným dětem a jejich rodinám. Spolek MOTORKÁŘI DĚTEM z Ostravy nezajišťuje pouze finance pro tyto děti (mezi které patří Terezka, Honzík, Anička a Jůlinka), organizují pro ně různé akce. 

Proč jste se do vytvoření takového projektu pustili?

Lucie Hrušková: ,,Tyto děti nám ukazují , že pomáhat někomu, kdo to opravdu potřebuje, dává obrovský smysl. Odměnou nám je jejich upřímný úsměv, radost a pozitivní energie”.

Martin Moravec: ,,Je pro nás zážitek vidět tu nefalšovanou radost a tím nemyslím jen naše děti. Doporučuji navštívit s námi Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením, kde jezdíme každý rok potěšit zdejší klienty na motorkách”.

Foto: archiv MOTORKÁŘI DĚTEM
Eva Samková – olympijská vítězka s MOTORKÁŘI DĚTEM

V roce 2015 vznikla v tehdejším Motobaru u Hanky myšlenka vytvořit moto kalendář, jehož výtěžek by se rozdělil mezi nemocné děti. Za pomoci pár dobrých přátel a dobrovolníků, vznikl první kalendář MOTORKÁŘI DĚTEM. Veškerou výrobu a náklady si řešila tehdy Lucie s pomocí pár přátel sama. Již první rok si motorkáři pro děti připravili v Motobaru u Hanky krásný program a rozdělili jim prvních 100 000 Kč.

Motorkáře to natolik motivovalo, že se rozhodli z toho udělat tradici a kalendář vydávat každoročně. Částka za prodej kalendářů se každoročně zvyšovala a loni i díky sponzorským darům se vyšplhala na částku 200 000 Kč. Dnes jim pomáhají, s náklady na tisk kalendářů, firmy z Moravskoslezského kraje a předávání výtěžku se koná na jaře, již tradičně v Garáži Marcela Woodmana v Ostravě – Martinově. 

Foto: archiv MOTORKÁŘI DĚTEM
Garáž Marcela Woodmana

Jen pro doplnění za čtyři roky se prodejem kalendáře podařilo vydělat a rozdat přes 500 000 Kč a to je naprosto úžasné.

Foto. archiv Motorkáři Dětem
kalendáře (2016, 2017, 2018, 2019, 2020)

Motorkáři toto všechno dělají s láskou, pokorou a hlavně ve svém volném čase bez nároku na jakýkoliv honorář. 

Přijměte srdečné pozvání na krásné a zábavné odpoledne, které proběhne 19. 4. 2020 v Garáži Marcela Woodmana v Ostravě. Začíná se ve 14.00 a vstup je volný. 

Těšit se můžete na: Mažoretky Banimo Opava, Bolatické Bobry, Jumping by Ferri, Taneční skupinu P.U.S.A., Klauna Kalimera, Poledance, Respect Dance Crew, Afry a Tany Tany Orientální tance Opava, Puls SVČ Opava a také na krásné motorky, dobrou zábavu a skvělou společnost. Programem provází Boží Wašek a Zuzana Střechová z rádia Čas

Zapojit se můžete i vy

Podpořit handicapované děti můžete libovolnou částkou na účet spolku MOTORKÁŘI DĚTEM: 12345356/5500 

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.