Nový videoklip VALI ANGEL má premiéru už dnes

Italskou píseň CARUSO, v klipu natočeném na Bali, věnovala 15-ti letá zpěvačka z Havířova Vali Angel svému tátovi, který  před rokem zemřel na rakovinu. Videoklip má premiéru 2. 4. 2020 ve 12.00 hodin na YouTube.

  • Vali proč sis vybrala k nazpívání zrovna píseň Caruso v italštině?

Baví mě učit se jazyky. Italsky se učím čtvrtým rokem, mám skvělého učitele, který mi hodně pomohl s textem písničky, vede nás k tomu, abychom poslouchali hudbu, koukali se na filmy v italštině. Navíc Itálii miluji, jezdíme tam často a je super se domluvit s místními jejich rodnou řečí. Takže k jednomu svému coveru ve francouzštině a většině v angličtině jsem si chtěla rozšířit repertoár i o italsky zpívanou písničku.

A proč zrovna Caruso? Mám ráda Laru Fabian, má krásný sametový hlas plný emocí. Její verze Carusa jen s klavírem se mi líbí nejvíc a mám k ní nejblíž. Zpívá se v ní o lásce, o ztrátě, o moři, před rokem mi umřel tatínek, chtěla bych mu tuto písničku věnovat, vím, že by byl na mě pyšný. Moc mi chybí.

  • Klip je natočený na Bali, to je od Itálie docela daleko…

To je pravda, ale moře tam mají taky  Díky sopečnému původu ostrova jsou pláže na Bali  většinou černé, s velkými oceánskými vlnami, takže ideální pro náladu celé této písničky. Měli jsme štěstí na našeho průvodce Martina Bittnera, který má ostrov v malíčku a vzal nás na úplně liduprázdné a odlehlé pláže, kde nikdo nebyl, což je jinak na Bali plném surfařů docela problém. V klipu jsou ale i jiná místa, která jsou úžasně fotogenická. Největší zážitek z natáčení mám z obří houpačky na rýžových terasách, tam jsem měla pocit, že létám jako pták.

Foto: archiv Vali Angel
  • Jak velká a náročná byla produkce celého klipu?

Tento klip byl paradoxně nejméně organizačně náročný z mých doposud natočených. Bydleli jsme u našich kamarádů v Riviera House v Canggu, tam jsme měli svou základnu. Na lokace, které byly zároveň součástí výletů, jsme jezdili na pronajatých skútrech a už to byl v místním provozu pro mě zážitek. Šaty jsem vozila celou dovolenou v batohu, když se nám některé místo líbilo, tak jsme tam udělali pár záběrů. Natáčení bylo víc spontánní, než organizované, prostě jsme si to všechno jeli hlavně užít.  Celý klip je natočený, až asi na dva záběry na kompakt Olympus Pen, na naše iPhony. Video točila hlavně mamka, občas byl druhým kameramanem na mobil i náš průvodce Martin. Stříhala jsem si ho potom doma sama, to byla pro mě taky super zkušenost, za které vděčím hlavně současné karanténě. Normálně bych tolik času, kolik mi stříhání videa zabralo, neměla.  Asistenty jsem měla zrovna ty kamarády, kteří s námi byli na výletech. 

Moc všem děkuji, protože to všechno byla velká legrace, nejen díky místu, ale hlavně díky všem lidem na Bali bylo toto natáčení pro mě nezapomenutelné. Doufám, že se tam brzy vrátíme, protože jsem si to místo s celou atmosférou úplně zamilovala.

  • Co plánuješ do budoucna?

Měla jsem na letošní rok hodně plánů, těšila jsem se na semifinálový casting celostátní soutěže Dívka roku, do které jsem se přihlásila, a který měl být teď o víkendu. Taky jsem právě s Carusem měla jet v červnu zpívat na jeden velký mezinárodní pěvecký festival do Polska, kam mě díky odeslané nahrávce vybrali. Na této písni jsme s paní učitelkou Soňou Jungovou, která učí zpěv na Ostravské konzervatoři, pracovaly půl roku. Díky tomu, co se teď děje, jsme také i my všichni tanečníci přišli o celou letošní závodní sezónu. Minulý týden nemohl být ani plánovaný koncert z klavíru, ani ze zpěvu v ZUŠ, kam už deset let chodím. Jediné, na čem teď můžu pracovat, je moje nová vlastní písnička, kterou pro mě napsal Petr Harazin. A taky se díky té spoustě volného času snažím skládat si písničky sama. 

Foto: archiv Vali Angel

Všechno to, co se teď kolem nás děje, je smutné. Třeba tímto novým videoklipem potěším a přivedu na jiné myšlenky všechny, kteří si jej pustí.

Věřím, že se všechno brzy zlepší a naše životy se vrátí zase do normálu. Nejvíc ze všeho mi chybí škola a spolužáci. Myslím, že nejsem sama, kdo si uvědomil, že moct chodit normálně do školy, zajít si do kina, jít na koncert nebo do restaurace už nikdy nebudeme brát jako úplnou samozřejmost a budeme si všeho víc vážit. 

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.