Táňa Bystroňová radí, jak na líčení s rouškou

Na začátek je dobré si uvědomit, co je vůbec vidět, když nosíme roušku/respirátor/ústenku. Především jsou to oči a obočí, tato místa můžete zkrášlovat, jak jste zvyklé. Obecně je dlouhodobým trendem dokreslování obočí, ať stínem, nebo tužkou, pomádou či gelem. Ten já doporučuji nejvíce, protože nám dobře chytne na pleť i bez podkladové báze a vydrží i nadměrné pocení. Kreativní žena si může aplikovat i stíny na víčka, třeba v barvě roušky, ale nepřeháněla bych to. V tomto období se na vás stejně lidé nebudou dívat příliš zblízka, takže nikdo neocení přílišné kolorování – pokud tedy nepřidáte třeba selfie na sociální sítě . Základní denní “rouška look” stavím na oční lince po celém víčku v tmavém odstínu, úplně top je černá, aby šla z dálky vidět. Ideální jsou linky ve fixu s lehkým složením, aby se nedrolily a hlavně kvalitní řasenka, ta je základ. U lidí s brýlemi doporučuji používat voděodolnou, předejdeme tak případnému rozmazání pod zamlženými skly.

Foto: archiv Táni Bystroňové

A co klasický make-up?

Jednoznačně ne, pleť pod jednorázovou či textilní ochranou trpí, teplé a vlhké prostředí je rájem pro nežádoucí bakterie, k tomu se logicky přidává i mechanické poškození pokožky při nasazování a sundávání. Ideálně omezte klasický make-up a umožněte pleti dýchat. Doporučuji používat lehké krémy, abychom pleť zbytečně nezatěžovali. A doma, když roušku sundáte, je ideální pleť otřít něčím neagresivním, třeba termální vodou, udělat si vitamínovou masku a před spaním nanést hutný výživný krém. 

Foto: archiv Táni Bystroňové

Co říci na závěr? Nejlépe něco hezkého. “Korona období” má podle mě pro ženy i malá pozitiva – necháte pleť konečně odpočinout, naučíte se o sebe pečovat sama, bez odborníků, což se vám může hodit třeba na delší dovolené, ušetříte na líčidlech a zvyknete si zase na svou přirozenou krásu.

Táňa Bystroňová

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.