Včera proběhl křest unikátního kalendáře Bílá labuť

18. 5. 2020 proběhl křest kalendáře, který nese název Bílá labuť, v ostravském Divadle Mír a pokřtili ho Tři tygři. Tento unikátní kalendář, se snímky baletek v modelech a rouškách kostýmní výtvarnice Jitky Stauder, pod názvem Bílá labuť.

Výtěžek z prodeje poslouží k pokrytí produkčních nákladů, zbytek pak poputuje Záchrannému týmu Oblastního spolku Českého červeného kříže v Ostravě. Autorem fotografií je fotograf Jiří Matýsek.  Výtěžek pomůže dobré věci a zapojit se můžete i vy.

Videoblog

Kalendář Bílá labuť

Foto: Jiří Matýsek

Záznam TŘI TYGŘI: živě z Divadla Mír #16

„Černobílý kalendář vznikl v Ostravě díky týmu srdcařů a připomíná zvláštní dobu, v níž projekt vznikal. Je skvělé, že se podařilo najít tolik lidí, kteří celý projekt i v době ekonomické nejistoty podpořili,“ vysvětluje návrhářka a kostýmní výtvarnice Jitka Stauder„Kalendář se symbolicky opírá o čas, kdy jsme se ocitli v sociální izolaci, se kterou každý bojoval po svém. I proto ho otevírá fotografie zlověstné černé labutě s kosou, asociující zmar a strach, nad níž vítězí bílá labuť s křídly, která je symbolem naděje a lásky,“ dodává Jitka Stauder s tím, že si pro Bílou labuť nedovede představit lepší kmotry, než členy ostravské umělecké formace Tři tygři, kteří dokáží diváky vždy rozesmát. 

Foto: Business Lifestyle
Jiří Matýsek a Jitka Stauder

Rolí modelek se zhostily s velkou profesionalitou baletky Roberta z Itálie a Mariona ze Španělska, které zůstaly jako řada jiných v době koronaviru bez práce a příjmů. Choreografie jednotlivých snímků se ujal tanečník a choreograf Martin Tomsa ze Slezského divadla v Opavě. 

Vzkaz ob baletek

Partneři kalendáře

Kde se dá kalendář koupit?

Kalendář je možné zakoupit zakoupit zde

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.