Kam na výlet nebo dovolenou? Do Karlových Varů

Pro někoho jsou Karlovy Vary městem Mezinárodního filmového festivalu nebo lázeňským městem s nádhernou přírodou s magickými termálními prameny. 

Foto: archiv Business Lifestyle

Videoblog

Pokud si chceme prohlédnout památky Karlových Varů, nejvyšší koncentrace je podél řeky Teplá. Kolonády, lázně, historické hotely, restaurace, golfové hřiště a místa vhodná pro turistiku, cyklistiku jednoduše pro sport i pro odpočinek, to jsou Karlovy Vary z našeho pohledu. 

Setkávají se tady různé národnosti, které stejně jako my nasávají atmosféru tohoto magického místa. 

Kdo má chuť navštívit lázeňská místa, může si vybrat například z Vřídelních lázní, Císařských, Nových, Alžbětiných, Zámeckých lázní a dalších. Svému původnímu účelu však slouží už jen pár z nich. 

Foto: archiv Business Lifestyle
Vřídlo – 1. karlovarský minerální pramen

Nejvyšší koncentrace památek se nachází v lázeňském centru města, podél řeky Teplé. Velká část památek má specifický lázeňský charakter, jako například kolonády, budovy lázní nebo historické hotely. Nad lázeňským centrem se také nacházejí rozhledny a četné vyhlídky doplněné různými pamětihodnosti.

Foto: Business Lifestyle
Pohled na Karlovy Vary z vyhlídky Jelení skok

Ve městě je spousta obchodů významných českých i světových značek, ale také mnoho restaurací a kaváren. Ve Varech najdeme také velké množství obchodů, které nabízí typické karlovarské suvenýry (oplatky, Becherovku, keramiku s motivy KV, apod.).

Foto: archiv Business Lifestyle
Obchod se suvenýry

Je těžké vybrat pár míst, na které vám doporučíme zajít se podívat. Za návštěvu jistě stojí VŘÍDELNÍ KOLONÁDA s 1. karlovarským minerálním pramenem – Vřídlo. Dále pak ROZHLEDNA DIANA, VYHLÍDKA JELENÍ SKOK, nacházející se nad centrem Karlových Varů, TRŽNÍ KOLONÁDA bohatě zdobená řezbami ve švýcarském stylu anebo JAPONSKÁ ZENOVÁ MEDITAČNÍ ZAHRADA, která se nachází v parku nedaleko majestátného Parkhotelu Richmond, jehož historie je stará více než 170 let.   

Foto: Business Lifestyle
Japonská zenová meditační zahrada

Sportovní aktivity

Pokud si chcete užít Karlovy Vary sportovně, můžete využít cyklostezku pro jízdu na kole, na bruslích nebo běh. Pokud jste milovníky golfu, doporučujeme určitě navštívit 18 jamkové hřiště Golf Resort Karlovy Vary.

Foto: archiv Golf Resort Karlovy Vary

TIP Business Lifestyle

Karlovy Vary jsou i skvělým místem pro rodiny s dětmi nebo pro majitele psů, spousta hotelů je totiž dog friendly.

Náš tip na skvělé ubytování je PARKHOTEL RICHMOND se nachází v klidné části Karlových Varů, na břehu řeky Teplé, je obklopen stylovým anglickým parkem. V tomto parku je umístěna originální japonská meditační zahrada a překrásný pavilónek s vlastním pramenem, nazvaným Štěpánka. Hotel se pyšní historií starší než 170 let. Celková kapacita hotelu je 125 pokojů, každý pokoj je vybaven satelitní televizí, telefonem, minibarem a trezorem. Každá koupelna je vybavena fénem a osobní váhou. Hotel má vkusně a stylově zařízenou restauraci, kavárnu s letní terasou a barem, salónek s barem s kapacitou 35 osob a slavnostní sál v klasickém stylu s kapacitou 200 osob.

Foto: archiv Parkhotel Richmond

VARY°Voucher stáhni zde

VARY°Voucher je projekt pro restart cestovního ruchu a lázeňství v Karlových Varech. Vzhledem k tomu, že jsou Karlovy Vary největším lázeňským městem v republice, je tento produkt zaměřen převážně na čerpání služeb spojených s lázeňstvím. Voucher na pobyt v hodnotě 1000 Kč, 2500 Kč a 5000 Kč si stáhněte zde.

Foto: archiv https://www.karlovyvary.cz/cs/voucher

Karlovy Vary jsou jako stvořené pro chvíle, kdy člověk potřebuje načerpat energii a být třeba i chvíli sám, a proto Vám Karlovy Vary doporučujeme!!!

Business Lifestyle

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.