Letošní ročník Trofeo Niké se bude konat až v příštím roce

Letos se poprvé po 20 letech nebude konat úspěšná automobilová Tour veteránů Trofeo Niké, z důvodu koronavirové situace. Vyzpovídali jsme zakladatelku a ředitelku Trofea Niké – Ing. Marcelu Rotter.

Foto: archiv Troffen Niké
Marcela Rotter – zakladatelka a ředitelka Trofea Niké

Reportáž

Jak vlastně vzniklo Trofeo Niké?

Přirozeně! Pohybuji se profesně v motorismu už téměř čtvrt století a díky spolupráci s Ferrari a Italskou ambasádou v Praze jsem se před léty ocitla na  Targa Florio , a to přímo v organizátorském srdci tohoto slavného sicilského podniku. Vděčím této zkušenosti za mnohé, jelikož velmi výrazně ovlivnila můj pohled na sílu poselství historických automobilů a výjimečné atmosféry kolem nich  pro současnou i budoucí generaci. Pochopila jsem, jakou slávu nám na Sicílii zajistila naše excelentní závodnice a velká dáma, Eliška Junková. Baví mě propojovat myšlenky a lidi dobré vůle… Do Palerma jsem odlétala se směšnou myšlenkou o neklidném sicilském prostředí, následně mi tento ostrov nabídl pravý opak. V kruhu úžasných lidí, v čele Clayem Regazzonim, jsem si během závodu užívala italské bezprostřednosti, radosti ze života, delikatesní gastronomie, dechberoucí přírodní scenérie podél závodní trasy, kouzla malých vesniček a to vše z pohledu navigátora úžasného stroje Ferrari Testarosa… Tam vznikl nápad nápadů…Česká republika byla historicky vedle Francie a Velké Británie v trojlístku automobilových velmocí…Proč tedy nepromovat krásy České republiky na pozadí našich automobilových skvostů? A byla to trefa!

Foto: archiv Trofeo Niké

Vloni proběhl jubilejní 20. ročník, letos akci po takové šňůře zdařilých ročníků přerušila situace s COVID-19, co bude dál?

Ano, TROFEO NIKÉ léty vyrostlo v  nevšední marketingový projekt s  vysokým ohlasem odborné i široké laické veřejnosti a oslovilo v průběhu své existence celé území České republiky, v rámci vloženého programu TROFEO NIKÉ SCHENGEN, se pak úspěšně projekt představil i na území Slovenska a Polska. Základní osa od počátku spočívá v propagační jízdě kolony 40 ikonických historických vozidel, světových skvostů v čele s panem Karlem Lopraisem.Struktura TROFEO NIKÉ je projektována  do  atraktivních zastávek  propagační  jízdy ve významných centrech na trase, jejichž cílem je upozornit návštěvníky na jednotlivá turisticky zajímavá místa nacházejících se na území dané  lokality. Zvláštní pozornost je věnována zviditelnění turistických cílů prostřednictvím médií a sociálních sítí divácky i posluchačsky přitažlivou, exkluzivní formou. Tato mimořádná přehlídka mezinárodně zastoupených technických skvostů celebruje zejména předválečné automobily a atmosféru, etiketu a módu první republiky. Patrony tohoto projektu jsou od jeho zrodu pan Karel Loprais, šestinásobný vítěz Rally Paris-Dakar a první federální Miss, paní Ivana Christová. U kolébky toho projektu stál pan Creighton Brown, spolumajitel a dlouholetý šéf stáje F1  McLaren… Těch uplynulých 20 ročníků napsalo hezkou řádku dojemných i osudových příběhů a chvil na které se nikdy nezapomíná, a tomi dává sílu a vášeň prostě jít dál… Těšíme se na všechny naše příznivce, kteří nám letos vyslovili neskutečně obrovskou podporu, 10.-12.9. 2021!

Foto: archiv Trofeo Niké

Jak Vám Trofeo Niké změnilo život?

Velmi!!! Skutečně miluji vše, co s přípravou, realizací i postprodukcí podniku TROFEO NIKÉ souvisí. Jsem každičký rok zas a znovu dojatá synergií a vášní našeho organizačního týmu, který dokáže společnými silami připravit nádherný program i atmosféru pro  zúčastněné ctěné posádky, vykouzlit úsměv na tváři mnoha našim příznivcům a odvést kus dobré práce na poli zviditelnění turistických cílů v Moravskoslezském kraji… Jsem neskonale vděčná za opravdovou podporu všech našich partnerů a to zdaleka nejen finanční. Bez této dokonalé souhry bychom těžko dostáli svému mottu: 

ZPOMAL A ROZHLÉDNI SE… a ještě obtížnější by bylo naplnit náš sen TROFEO NIKÉ POMÁHÁ… Daří se nám to… Dnes už hlavně vím, že úspěch má svou cenu a já ji ráda zaplatím i za ty, kteří už s námi nejsou a sledují to naše SLADKÉ MÁMENÍ (song TROFEO NIKÉ) z veteránského nebe… 

Foto: archiv Trofeo Niké

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.