Oblíbený festival Pivo na Náplavce: mění se název, termín i místo konání

Pivo na Náplavce – oblíbený degustační festival měl letos proběhnout v červnu na Rašínově nábřeží. Koronavirová krize ale konání devátého ročníku festivalu, na který každoročně dorazí tisíce lidí, znemožnila. Organizátoři akci přesunuli na 11. a 12. září. Kromě termínu se mění i místo konání a název dvoudenního festivalu.

Název festivalu Pivo na Náplavce se mění na Pivo v Tržnici. Celkem 40 tuzemských minipivovarů představí své pivní speciály v první polovině září v Pražské tržnici v Holešovicích v Praze 7. Změna lokality po tolika letech bude pro všechny znamenat jakýsi nový začátek, začátek nové tradice. Výběr lokality jsme volili hned z několika důvodů – holešovická tržnice nabízí oproti náplavce lepší hygienické zázemí, možnost se schovat do stínu pod stromy, parkování pro pivovary i návštěvníky přímo v místě konání. Výhodou je i genius loci, který historický areál bývalých jatek nabízí. Věříme, že se Pražská tržnice brzy zařadí mezi zajímavá pivně festivalová místa v Praze,“ řekl Jiří Sedláček, ředitel festivalu Pivo v Tržnici.

Festival vypukne v pátek 11. září ve 14 hodin. V sobotu mohou návštěvníci dorazituž v 10 hodin dopoledne. V oba dny festival potrvá do 22. hodiny. Způsob degustace piv zůstává i pro letošní ročník stejný. Během všech ročníků se pivo pije výhradně z degustačních sklenic – organizátoři se tak snaží zamezit zbytečnému odpadu v podobě plastových kelímků a navíc pivo ze skla chutná lépe.

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.