Obec Jenišov oslavila 630 let výročí skvělou kulturní akcí

V sobotu 12. 9. 2020 se konaly velmi oblíbené Jenišovské slavnosti. Letos Obec Jenišov oslavuje 630 let od první zmínky. Oslavy proběhly vskutku velkolepě. Celou akci moderoval Kamil Burda.

Návštěvníky slavností čekal bohatý kulturní program. Po celý den hrály různé hudební kapely. Pro děti byly připravené soutěže a zábavný program. K velkým lákadlům patřil především vrtulník Robinson 44.

Foto: Business Lifestyle
zábavný program pro děti

Starosta Jiří Stehlík pronesl úvodní slovo před zahájením fotbalového zápasu. Poděkoval všem, co se na přípravě slavností podíleli a zmínil, na co se návštěvníci mohou během dne těšit.

Foto: Business Lifestyle
moderátor Kamil Burda a starosta Jiří Stehlík

Od 15:00 probíhal fotbalový srandamač mezi domácím mužstvem a mužstvem celebrit (Arabela tým). Zápas skončil nerozhodně 5:5. Po zápase vystoupili fotbalisté VIP týmu v zábavném dvouhodinovém programu plném písniček a humoru. 

Foto: Business Lifestyle
Arabela tým a tým domácích

Od 15:00 začalo také charitativní dýňobraní a výroba mandal, které se následně odpoledne dražily.

Foto: Business Lifestyle
poslankyně Parlamentu ČR Iva Kalátová

V 17:00 bylo vyhlášení Soutěže o nejlepší prázdninový recept, kterou vyhrála Soňa Vitnerová.

V 18:00 došlo k předání nového zásahového vozu Jednotce dobrovolných hasičů. Předání se zúčastnil i hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Foto: Business Lifestyle
hejtman Petr Kubis, jednotka dobrovolných hasičů a starosta Jiří Stehlík

V 18:30 proběhla charitativní dražba vyrobených předmětů, kterou moderovali Bořek Slezáček s Alexandrou Uherkovou. Dražba se konala pod záštitou poslankyně Parlamentu ČR paní Ivy Kalátové. Jenišováci věnovali částku ve výši 19.235 Kč handicapované Viktorce Lipkové na speciální neurorehabilitace. Iva Kalátová sama věnovala částku ve výši 19.235 Kč další handicapované holčičce Nelince Cichotské na speciální rehabilitace. Akce prokázala velkou společenskou odpovědnost všech zapojených osob.

Foto: Business Lifestyle
Alexandra Uherková a Bořek Slezáček

Poté už následovaly různé hudební kapely, které hrály do pozdní večerních hodin a všichni návštěvníci slavností si to skvěle užili.

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.