Projekt srdce na dlani podpořil v loňském roce 40 rodin

Charitativní projekt se zrodil v hlavě Petra Pechala, který je majitelem motorestu Česká hospoda. Díky jeho nápadu se do projektu zapojila i veřejnost a celkem se podařilo před Vánoci podpořit až 40 rodin. Rodiny dostaly hračky, drogerii, elektroniku, kola, koloběžky, odrážedla a pomůcky na sport, knížky, puzzle a také obědy.

Foto: archiv Petra Pechala
Petr Pechal – zakladatel projektu Srdce na dlani

Jak to vše vlastně začalo?

Od října měl Petr Pechal svůj motorest kvůli lockdownu uzavřený, vydával jídla přes výdejní okénko a jídla také rozvážel. Během Svatomartinských hodů se mu v hlavě zrodil nápad. Petr ovšem netušil, jakou vlnu solidarity jeho nápad vyvolá.

“Právě během Svatomartinských hodů mě napadlo, že bychom mohli vybrat týdně pět maminek samoživitelek, kterým bychom zadarmo vozili obědy a večeře. Právě na tuhle skupinu stát bohužel nějak zapomněl…, a proto jsem si řekl, že jim můžeme nějak pomoci,”  vzpomíná Petr Pechal, jak celá akce začala.

7. 11. 2020 Petr Pechal umístil na Facebook Motorest Česká hospoda výzvu, aby lidé nominovali, komu touto formou chtějí pomoci.

Facebook výzva, která vše odstartovala

Facebook výzva zde

Po zveřejnění výzvy se na Facebooku strhla doslova mela. Příspěvek se stal virálním, lidé jej aktivně sdíleli, komentovali a začali aktivně zapojovat a pomáhat s dodáním různých darů.

Foto: archiv MOTOREST ČESKÁ HOSPODA

Největší radost měly samozřejmě obdarované maminky samoživitelky, které často nemohly uvěřit, že to není sen ale realita.

Který příběh byl nejdojemnější?

Nejsilnějším příběhem byl příběh maminky, která se po 4 letech dočkala něčeho, v co už ani nedoufala… Podívejte se na video zde

Foto: archiv Petra Pechala
Srdce na dlani – splněný sen

Bude projekt srdce na dlani pokračovat?

Ano bude, v příštím roce chystáme nadaci, kde budeme řešit jednotlivé projekty s širším zacílením (léčení dětí, sociálně slabé rodiny, útulky atd.).

Co vzkazuje Petr Pechal veřejnosti

Chtěl bych ještě jednou poděkování všem, kteří se aktivně do charitativního projektu Srdce na dlani zapojili a umožnili 40 rodinám prožít kouzelné Vánoce.

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.