Opalování je bezpečné tehdy, když víme, jak dodržovat pravidla

Léto je období, na které se většina z nás těší nejvíce z celého roku. Vyrážíme na dovolenou a nejběžnější aktivitou v letních dnech je opalování. Prostě všichni toužíme být hezky opáleni, ale jak se opalovat opravdu bezpečně?

Foto: archiv Canva

Vybrali jsme pro vás několik základních pravidel

  1. Používat opalovací krém – od faktoru 5+ do 50+. Vybírejte opět podle fototypu pleti a místa, kde se rozhodnete strávit čas na přímém slunci. Obecně platí, že na horách a u moře je intenzita UV záření vyšší. Intenzita se zvyšuje také se zmenšující se vzdálenosti k rovníku. Pokud zvolíte vysoký ochranný faktor, opálení bude pomalejší, ale zato zdravější. Krém aplikujte před opalování, než vyjdete na slunce.
  2. Chodit na slunce jen v určitou dobu – Sluneční intenzita je nejsilnější kolem poledne, tedy mezi 11-15 hodinou. V tuto dobu není bezpečné opalování. Bezpečné opalování je od 16 hodin nebo do 11 hodin.
  3. Opakovaně se natírat opalovacím krémem – po každém návratu z vody se natřít nebo při dlouhodobém opalování je nutné se natřít co 2 hodiny.
  4. Ochránit oči a vlasy – nezapomínejme si oči chránit slunečními brýlemi a vlasy kloboukem nebo kšiltovkou.
  5. Ošetřit pokožku po opalování – pokožka je po opalování suchá a dehydratovaná. Dopřejte pokožce hydrataci krémem po opalování.

Náš tip na opalovací krém

Doporučujeme ALOE SUNSCREEN

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.