Rozhovor s Ondřejem Provazníkem, který hrdě nese odkaz Karla Gotta

Ondro, kdy jsi poprvé zazpíval píseň od Karla Gotta a jaké byly reakce publika?

Na to si vzpomínám velmi dobře, bylo to už na základní škole, kdy jsem poprvé zazpíval píseň od Karla Gotta. Všechny třídy si měly připravit program, no a já jsem si řekl, že to tedy zkusím. Všichni tleskali, možná to ale bylo i tím, že jedna z učitelek prohlásila, že kdo nebude tleskat, bude po škole :-). Tehdy jsem ještě neměl tolik zkušeností jako mám teď.

Nedávno jsem dal na sociální sítě kousek ukázky mé nové vánoční koledy, kterou se chystám zveřejnit právě na Vánoce. Tato malá ukázka měla za den přes 20 tisíc shlédnutí, a také zajímavé komentáře a reakce. Moc mě to potěšilo.

Foto: archiv Ondřeje Provazníka
Ondřej Provazník a Karel Gott

Čím tě Karel Gott inspiroval a jaký jste spolu měli vztah?

Díky JUDr. Janu Adamovi, tehdejšímu tajemníkovi Karla Gotta, kterému jsem za to velmi vděčný,  jsem měl možnost shlédnout plno koncertů, které mi navždy utkvěly jako inspirace, jak má vypadat profesionál a gentleman. Právě díky těmto koncertům, kde jsem měl možnost se s Karlem Gottem vidět i v zákulisí, čerpám inspiraci a pokoru dodnes.

Foto: archiv Ondřeje Provazníka
Ondřej Provazník a Karel Gott

Kdy vznikla myšlenka vystupovat oficiálně jako Ondřej Provazník – s písněmi Karla Gotta?

Tato myšlenka vznikla vlastně spontánně. Jak dnes již vime, Karel Gott je registrovaná značka a když jsem přemýšlel, jak se prezentovat, dovolil jsem si napsat Karel Gott Agency. Obdržel jsem odpověď, že mistrovo jméno mohu oficiálně použít a uvádět ho na svých vystoupeních a koncertech. Protože však nejsem žádný revivalovy zpěvák, projekt jsem nazval “Ondřej Provaznik – S písněmi Karla Gotta.”

Foto: archiv Ondřeje Provazníka
Ondřej Provazník

Jsi jediný zpěvák, který dostal oficiální souhlas nebo je vás více?

Pokud vím, tak po smrti mistra ano, samozřejmě se najdou ale i takoví zpěváci, kteří mistrovo jméno používají v různých spojeních s přidáním slov jako cover, band nebo něco podobného, ale to bych si já osobně z úcty ke Karlu Gottovi nikdy nedovolil.

Karel Gott byl jen jeden, byl originál. Já zpívám jeho písně po svém, tak jak to nejlépe umím a cítím. Zhodnotit to však musí až publikum. Protože ohlasy jsou perfektní, tak jsem se rozhodl natočit debutové album. 

Nakousnul jsi, že připravuješ desku, bude něčím opravdu vyjímečná?

To rozhodně bude, tím, že bude obsahovat písně, které byly napsané pro Karla, ten je však už bohužel nestihl nazpívat, a teď jsem je dostal já. Budou tam však i dosud nepoužité krásné texty legendárního textaře Pavla Vrby, to je opravdu vzácné.

Už po druhé jsi nominován do Českého Slavíka, jaké je tvé tajné přání?

Nevím jestli jsou tajné, ale je jich více. Třeba teď od neděle 31. 10. 2021 bude na Českém Rozhlasu 2 v soutěži ČESKÁ DVANÁCTKA s Míroslavem Hrdinkou bojovat moje píseň “ROCKOVÝ NEBE” z mého debutového alba, které nese stejný název. Album ještě nespatřilo světlo světa, protože křest plánuji předběžně na 15. 12. 2021. Co se týká Českého Slavíka, budu rád za každý obdržený hlas. Kdo mi ho chce poslat, tak může hlasovat na webu https://hlasovani.ceskyslavik.cz

Dalším mým přáním bylo zazpívat si na Vánočních trzích na Staroměstském náměstí. To se mi vlastně předsplnilo… Srdečně zvu všechny na svůj slavnostní koncert, kterým dne 27. 11. od 18:30 hodin zahájím Vánoční trhy právě na Staroměstkém náměstí. 

Jak se ti líbil film Karel?

Na začátek si hned dovolím tady poděkovat paní Ivaně Gottové za pozvání na premieru, byl to dokonalý zážitek. Film se mi moc líbil, Olga Malířová Špátová se snažila zachytit mistra jako obyčejného otce rodiny, a to se jí povedlo dokonale.

Děkujeme za rozhovor.

Business Lifestyle

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.