Lysacup 2022 má za sebou finálový závod a podpořil ho Rotary Club Ostrava City

Tradiční série závodů, která nese název Lysacup, má za sebou již 19. ročník. Loňský ročník byl kvůli covidu přerušen. Finálového závodu se zúčastnilo kolem 400 účastníků, jak běžců tak i chodců. Od října do února běhají závodníci každý víkend na Lysou horu 18 různých etap. Na začátku sezóny je dán rozpis jednotlivých etap a pokaždé se běhá jiná trasa.

Finálový závod byl dlouhý 5,7 km s převýšením 811 m, který byl součástí zimního etapového poháru v běhu na Lysou horu v Beskydech. Soutěžili jednotlivci i týmy. Finálový závod odstartoval v sobotu 26. 2. 2022 v 9:00 z Malenovic (Rajské boudy) na Lysou horu.

Jedním z významných partnerů letošního finálového závodu byl i ROTARY CLUB OSTRAVA CITY, který se rozhodl podpořit Lysacup, protože podporuje také sportovce a mladé talenty v regionu. 

Foto: ROTARY CLUB OSTRAVA CITY
Prezidentka Foto: ROTARY CLUBU OSTRAVA CITY – Tamara Iskrytskaya

Líbí se nám, jak díky Lysacupu se propaguje zdravý způsob života, příroda a pohyb a s jakým odhodláním to organizátoři dělají. Podpořili jsme sportovce produkty pro zdravý způsob života v hodnotě 10 tis korun a také navíc voucherem do thajské restaurace v hodnotě 1000 Kč,” sdělila prezidentka RCOC Tamara Iskrytskaya.

Foto: ROTARY CLUB OSTRAVA CITY
ceny pro LYSACUP 2022

„Podpořili jsme Lysacup také proto, že sportovci drží pospolu a vyzvali jsme je, aby udělali radost vozíčkářům, které mohou společně s námi vyvést v rámci akce Vozíčkem ke královně Beskyd. V září se bude konat již 3. ročník . Akci Vozíčkem ke královně Beskyd doprovází vyjmečná atmosféra,” dodala Iskrytskaya.

Foto: ROTARY CLUB OSTRAVA CITY
1. ročník Vozíčkem ke Královně beskyd

„První ročník jsme vyvezli 10 vozíčkářů. Celkem se zúčastnilo cca 80 lidí. Druhý ročník jsme udělali radost 15 vozíčkářům a cca 150 lidi se akce zúčastnilo. Tento rok jsme se rozhodli akci omezit na 200 lidi a max na 20 vozíčkářů”, ukončuje prezidentka RCOC.

Chcete podpořit vozíčkáře i vy?

Zapojte se i vy v září 2022 do akce Vozíčkem ke královně Beskyd. Startovné bude 600 CZK a v ceně bude oběd i dárky. Sledujte webové stránky www.rotaryclubostravacity.cz

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.