Andělská jízda pro Karla Lopraise spojila nejen Jeseníky

Ve čtvrtek 8. září odstartovala Andělská jízda pro Karla Lopraise. Nejprve se sešla rodina a blízcí přátelé šestinásobného vítěze Rally – Paříž – Dakar na hřbitově. Organizátorka 22. ročníku Trofeo Niké Marcela Rotter  položila na místo posledního odpočinku symbolické startovní číslo 1, které měl vždy Karel na předchozích ročnících.

Foto: Jaroslav Matuška
hrob Karla Lopraise

Andělská jízda odstartovala stylově z Loprais závodních dílen ve Frenštátu pod Radhoštěm a následně zavítala do Centra Bezpečné jízdy v Ostravě.

Foto: Jaroslav Matuška
účastníci Trofeo Niké

V pátek 9. září vyrazila kolona veteránů z Moravskoslezského kraje do Olomouckého kraje – Koutů nad Desnou a Resortu Sobotín. Tato jízda spojila Jeseníky napříč oběma kraji. Generální ambasadora Ivana Christová se zúčastnila Andělské jízdy už od pátku.

Foto: Jaroslav Matuška

 V sobotu vyrazila kolona veteránů na okružní jízdu po Moravskoslezském kraji – Zámek Bruntál – Moravskoslezský Kočov a zakotvila v Razové přístavu. Na Slezské kartě byl připraven i bohatý program. Přítomné hosty roztleskal ambasador Martin Maxa, který na Hartě zazpíval své největší hity.

Foto: Jaroslav Matuška
Karlova Studánka

Neděle byla posledním dnem Andělské jízdy. Kolona odstartovala z Malé Morávky a pokračovala do Ludvíkova, Vrbna pod Pradědem a finále proběhlo v tak symbolické Karlově Studánce. Tato malebná obec byla opět zkrášlena stylovým doprovodným programem. Pohlazením na duši bylo vystoupení Martina Maxy, Nej operní divy Andrey Kalivodové a sváteční sváteční  slovo Zbigniewa Czendlika.

Andělská jízda spojila nejen Jeseníky, ale také všechny, kteří Karla znali a Andělské jízdy se na jeho počest zúčastnili.

Trofeo Niké i letos dostálo svému mottu “Trofeo Niké pomáhá …” a přispělo díky charitativní dražbě a putovní pokladničce částkou 31 679 Kč Nadaci Špuntíci. I letos se tak Trofeo Niké těšilo spolupráci s Moravskoslezským krajem, Agenturou CZECH Tourism, Olomouckým krajem, partnerskými městy a obcemi.

A co by řekl Karel ?

Vše dopadlo výborně a jedeme dál … tato slova jsou i citací přímého účastníka letošní Andělské jízdy, syna Káji, Tomáše Lopraise.

Trofeo Niké Jeseníky 2022 děkuje za spolupráci a finanční podporu Moravskoslezskému krajiCzech tourismOlomouckému kraji Sdružení cestovního ruchu Jeseníky.

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.