Fenomenální zpěvák s úchvatným hlasem Martin Růža, nadchl Trojanovou, Cibulku, ale i Dvořáka s Patrasovou

Víkendový rozhlasový Tobogán Aleše Cibulky /nejdéle trvající rozhlasová talk show v Evropě vysílaná převážně z největšího rozhlasového studia v Evropě/ si připomněl 40. výročí od prvního odvysílání legendárního seriálu Návštěvníci. Pozvané hosty – herce Josefa Dvořáka, Dádu Patrasovou a Kláru Trojanovou (Pollertovou) ale uchvátil další pozvaný host: fenomenální mladý zpěvák s úchvatným hlasem a kdysi objev dirigenta Václava Hybše – Martin Růža. Všichni z něj byli doslova paf a Trojanová mu dokonce nabídla okamžitě spolupráci!

Foto: Jája Raunerová, Petr Mráček, Agentura AlfaTón

Martin Růža je hlas, který se u mužů jen těžko hledá. Mladý zpěvák, který vystudoval dvě konzervatoře a zazpívá asi cokoli na světě – od F. Mercuryho, přes W. Houston, po Věru Špinarovou, až po Karla Gotta, dostal jak diváky ve studiu, u rozhlasových přijímačů, tak také průvodce Tobogánem Aleše Cibulku.

„Musím upřímně říct, že jsem vždycky trochu nedůvěřivý k nově objeveným ´zaručeným´ a ´fascinujícím´ talentům. Většinou je předchází ohromná reklama – a skutek utek. Když jsem se ale poprvé od uměleckého manažera a moderátora René Kekelyho dozvěděl o Martinu Růžovi, podíval jsem se na několik videí na netu a bylo mi jasné, že ten kluk je výjimečný,“svěřil se Aleš Cibulka, který byl stejně, jako jeho hosté doslova konsternován výkonem fenomenálního hlasu.

„Když jsem ho pak viděl a hlavně slyšel naživo ve svém rozhlasovém Toboganu, spadla mi brada. Zaprvé z jeho dokonalého zpěvu, ale hlavně – a to se málo vidí – z jeho slušnosti, pokory a skromnosti. Budu mu moc držet palce, ať to daleko dotáhne, protože opravdu umí. A až bude ještě více slavnej, tak se budu všude chlubit, že když začínal, vzal jsem ho do svého Toboganu,“ řekl s úsměvem Cibulka.

Herečka Klára Trojanová, dříve Pollertová, která už jako dětská herecká hvězda zazářila v Návštěvnících jako malá Ali, byla výkonem Martina Růži ohromena a ochromena. Naprosto se jí tajil dech, zvlášť při písničce „Kde pak ty ptáčku hnízdo máš“.

„Já jsem nemohla ani dýchat. To je něco, co jsem v životě neslyšela a neviděla. Něco tak úžasného, že jsem měla husí kůži a doslova se mi až zatajil dech,“ podotkla Trojanová.

Ta také okamžitě nabídla mladému zpěvákovi, jehož hlasový rozhas by se dal specifikovat jako „4-6 oktáv“, spolupráci.

„Byl jsem moc potěšen, že přišla a zeptala se mne, zda bych souhlasil, kdyby mě přizvala na své recitály a koncerty, které dělá sama nebo s Bárou Basikovou. Už ta nabídka je pro mne obrovská čest. Ani v duchu by mě nenapadlo, že někdo takový by mne oslovil,“ dodal se skromností sobě vlastní Martin Růža.

Foto: Jája Raunerová, Petr Mráček, Agentura AlfaTón

Den na to byl Martin Růža přizván do Malostranské besedy na talk show Josefa Dvořáka a Marie Formáčkové, kde sál nabitý k prasknutí nadchl podobně a dočkal se obrovského potlesku. Mladý zpěvák s fascinujícím hlasem chystá také projekt s další významnou osobností, o němž, ale ještě zatím nechce více z pověrčivosti mluvit.

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.