Adam Pavlovčin alias ADONXS v novém klipu Overthinker poukazuje na zásadní psychickou poruchu, kterou trpí mnozí muži a s níž má osobní zkušenost

Když si před lety talentovaný zpěvák s jedinečným hlasem Adam Pavlovčin vybíral umělecké jméno, volba padla na postavu z řecké mytologie, stal se z něj ADONXS (čti Adonis). Nyní přichází s unikátním filmovým klipem, jehož příběh skrývá jak jedno z vysvětlení tohoto akronymu tak i důležité a pro mnohé bolestivé téma. 

V novém světovém videoklipu ADONXSE OVERTHINKER nám Adam Pavlovčin odhaluje zákoutí své duše, přiznává se k závislosti a chce poukázat na miliony mužů, které tíží podobný problém. Ten, o němž společnost skoro nemluví – ADONISŮV KOMPLEX.

“Adonisův komplex, kterým trpí muži všech věkových kategorií, je nezdravá posedlost obrazem mužského těla. Bez ohledu na to, jak velké jsou vaše svaly, nikdy to nebude dost. Tahle obsese fyzickou dokonalosti může mít za následek zneužívání steroidů, poruchy příjmu potravy, nadměrné budování svalů a také podstupování „zbytečných“ kosmetických zákroků. Porucha má tendenci jedince ovládnout a podřídit si celou jeho existenci. V dnešní době je navíc tato problematika silně ovlivněná sociálními médií a standardy, které nám podsouvají.” říkají odborníci z řad psychologů.

Klip Overthinker je právě o tom. “Je to příběh mladíka, který se jedné noci setká se svým (vnitřním) démonem a… idolem zároveň. Jak dopadne? Jako každý, kdo dovolí parazitovi zvítězit.! dodává mladý umělec.

“Herec, který v mém klipu ztvárňuje hlavní postavu, splňuje atributy v nichž se vidím já sám a ve kterých se zároveň dokážu mnohokrát utápět. Vidíme tedy hubeného, šlachovitého chlapce, který není spokojen se svým fyzickým vzhledem, zejména svalovým objemem a snaží se přiblížit standardům mužské krásy, kterým je vystaven a obklopen a které považuje za jediné správné. Jenom tyto atributy ho v jeho očích udělají dostatečně atraktivním. S tímto příběhem silně rezonuji a dotýká se mé vlastní zkušenosti. Přiznávám se, že je pro mě občas těžké oprostit se od těchto – někdy až nerealistických standardů mužské krásy, ale snažím se nastavit si zdravý balanc mezi zdravou motivací k cvičení, jídelníčkem a stavem, kdy je to už něco toxického, co ovlivňuje mé duševní zdraví, harmonii a klid.

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.