Náš tip na exkluzivní hotel pro eventy, svatby a kongresy, v srdci Hané

Hotel NH Collection Olomouc Congress je situován v klidné části Olomouce v dostupné pěší vzdálenosti od centra města. Budova hotelu, která zastřešuje tři restaurace, bar, kongresové centrum s nejmodernější technikou a celkem 137 pokojů, je ukázkou současné moderní architektury. V roce 2021 byl dokončen první projekt rekonstrukce kongresové části hotelu a přístavba ambientní restaurace Ventana, jež zvítězila v mezinárodní soutěži Big See Interior Design Awards. 

Foto: archiv NH Collection Olomouc Congress Hotel

O dva roky později byl úspěšně představen další projekt, a to kompletní revitalizace společných prostor. Elegance, čistota, ale také nádech střídmé extravagance jsou rukopisem Báry Škorpilové a jejího studia Mimolimit.

Foto: archiv NH Collection Olomouc Congress Hotel

Pro olomoucký hotel, jejž provozuje mezinárodní hotelový řetězec NH Hotel Group part of Minor Hotels, to není první ocenění. Spolu s přilehlým sportovním centrem Omega získal v roce 2010 cenu Stavba roku, neboť porotci ocenili, že budovy i okolní terénní úpravy oživily oblast kolem starého spartakiádního stadionu z komunistické éry, jehož část byla dokonce začleněna do projektu.

Pozitivně hodnocen je ale i samotný provoz hotelu a úroveň poskytovaných služeb. V rámci zmiňovaného NH řetězce, který zahrnuje více než 400 ubytovacích zařízení, získal olomoucký hotel na nejrůznějších ubytovacích platformách již několikrát nejlepší hodnocení, a to i přesto, že svou polohou nemůže konkurovat atraktivnějším destinacím. Dokázal však zvítězit díky lidskému přístupu, preciznosti a smyslu pro detail. Právě detail je vnímán jako klíčová esence celkového dojmu. Důraz je kladen i na květinovou výzdobu, o kterou se stará zkušená květinářka. Opomenout nelze ani osobitý interiérový parfém, který hostům příjemnou konotaci.

Foto: archiv NH Collection Olomouc Congress Hotel

Jako první hotel ve střední Evropě získal v rámci tohoto řetězce prémiovou značku Collection. Hotely s touto značkou nabízejí oproti hotelům se standardním označením NH Hotels lepší, luxusnější a komplexnější služby a to i v rámci designu. Osobní hodnocení Hoteliér roku 2017, jež vyhlašuje Asociace hotelů a restaurací ČR, bylo uděleno i generálnímu řediteli hotelu Tomáši Rouskovi, pod jehož vedením se hotelu daří kontinuálně již 11 let. “Co se týče designu, rozhodně nekončíme. Naši hosté se mohou brzy těšit na zbrusu nové pokoje, hotelové chodby a také další redesign kongresového centra – to vše opět z pera designérky Škorpilové, abychom dodrželi jednotný ráz a atmosféru budovy,” říká Tomáš Rousek.

Místo, kde se snoubí design s nejmodernější technikou

Foto: archiv NH Collection Olomouc Congress Hotel

Hotel je přizpůsoben rovněž tomu, aby se zde mohly konat kongresové, společenské i teambuildingové akce, které jsou součástí každodenního programu. Společenské akce lze pořádat až pro 1100 osob, kongresové centrum disponuje nejmodernější audiovizuální technikou a velkorysým projekčním plátnem. Flexibilitu kongresového zázemí zajišťuje dvanáct sálů a salonků, jež se dají vzájemně propojit.

Sportovní vyžití i odpočinek

Součástí hotelu je také přilehlé sportovní centrum Omega, které nabízí pestrou škálu sportovního vyžití. Opomenout nelze ani zbrusu novou luxusní wellness zónu, jež návštěvníkům poskytuje komplexní služby pro relaxaci a regeneraci. Její součástí je například solárium, saunový svět, parní komora, ochlazovací bazény, vířivé vany, Kneippův chodník, ale také panoramatická relaxační místnost s výhledem do zahrady, terasa nebo bar. Unavené tělo mohou hosté svěřit také do rukou masérů nebo si vychutnat některou ze zábalových kúr.

Foto: archiv NH Collection Olomouc Congress Hotel

V NH Collection Olomouc Congress hotelu se snoubí vysoký standard vybavení, služeb a gastronomie s profesionálním, ale hlavně vstřícným přístupem personálu.

Foto: archiv NH Collection Olomouc Congress Hotel

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.