Startuje projekt na pomoc lidem ve vigilním kómatu

Právě dnes oficiálně startuje projekt nazvaný POMÁHÁME ŽIVOTU, který má za cíl pomoci lidem, kteří se dostali do těžké životní situace následkem úrazu a skončili ve vigilním kómatu. V České republice vzrůstá počet pacientů, kteří díky moderní, intenzivní léčbě přežívají těžká traumatická i netraumatická poškození mozku.

Intenzivní medicína umožňuje podporu vitálních funkcí a prodlužuje tak život pacientů v kómatu. Včasná a kvalitní neurorehabilitace, hyperbarická komora, kmenové buňky, to vše je velikou nadějí pro tisíce rodin a přispívá mnohdy i k neuvěřitelnému zotavení pacientů ve vigilním kómatu. Tyto programy však nejsou hrazené ze zdravotního pojištění a je na rodině, přátelích a na solidaritě nás všech, jestli pacient ve vigilním kómatu dostane naději na život a rodina na nový smysl života.

Foto: archiv www.pomahamezivotu.cz

Za projektem stojí Miloš Svoboda, který má svůj těžký životní příběh se synem Davidem a založil NeuroMedical Center ARCADA.

Foto: archiv Miloš Svobody
Miloš Svoboda se synem Davídkem

“Několik klientů ve vigilním kómatu, kteří absolvovali pobyt na naší klinice, se z něj již probudilo, promluvili, sami se dokáži napít a některé už učíme i chodit. Budu velmi vděčný za podporu každého příběhu libovolnou finanční částkou a tím společně pomůžeme vrátit k životu pacienty ve vigilním kómatu a navrátit radost a smysl života jejich rodinám,” říká Miloš Svoboda.

Hlavní ambasadoru projektu je poslankyně parlamentu ČR Andrea Babišová, která bude nad projektem dohlížet, jelikož se dlouhodobě se o tuto problematiku zajímá a je mnoholetou podporovatelkou NeuroMedical Center ARCADA.

Foto: archiv www.pomahamezivotu.cz
Andrea Babišová

Veškeré informace o projektu naleznete na webu www.pomahamezivotu.cz.

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.