Celkem 33 551 Kč z Velikonočního jarmarku pomohlo 24 leté Zdeničce

Velikonoční prodejní charitativní jarmark, který se uskutečnil v ARCADA NeuroMedical Center, pomohl 24 leté Zdeničce, která se po těžké autonehodě nachází ve vigilním kómatu.

Studenti a pedagogové z IUVENTAS – Soukromé gymnázium a SOŠ s.r.o. vyrobili velikonoční výrobky, které na jarmarku také prodávali. Studenti připravili také doprovodný program pro děti z mateřských škol, které absolvovaly tvořivé dílničky, malování na obličej a hry s klauny.

Děkujeme všem dárcům a partnerům Iuventas – Soukromé gymnázium a Střední odborná škola sro, Rotary Club Ostrava City, Rotary klub Frýdek-Místek a Kopřivnice, A events, Sparki a Buba, Zámeček Petrovice. Velké poděkování patří organizátorům Markétě Mravčákové, Alexandře Uherkové a Miloši Svobodovi.

Záštitu na charitativním jarmarkem udělila náměstkyně hejtmana MSK Šárka Šimoňáková.

Zdenička Jakabová byla zdravá, mladá dívka, která v roce 2019 prožila těžkou autonehodu. Doktoři Zdeničce nedávali moc šancí na přežití, protože měla rozsáhla zranění. Nejvážnější bylo poškození mozku. Zdenička přežila, ale je ve vigilním kómatu. Výtěžek pomůže Zdeničce na úhradu intenzivních neurorehabilitací v ARCADA NeuroMedical Center a k návratu do života. 

Ambasadorkou Zdeničky je známá česká návrhářka Alena Wilson

Přispívat můžete nadále i vy

“Několik klientů ve vigilním kómatu, kteří absolvovali pobyt na naší klinice, se z něj již probudilo, promluvili, sami se dokáži napít a některé už učíme i chodit. Budu velmi vděčný za podporu každého příběhu libovolnou finanční částkou a tím společně pomůžeme vrátit k životu pacienty ve vigilním kómatu a navrátit radost a smysl života jejich rodinám,” říká Miloš Svoboda.

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.