82 800 Kč pomůže Zdeničce ve vigilním kómatu pro návrat do aktivního života

Minulý pátek společně předaly Rotary cluby z Moravskoslezského kraje výtěžek z prodeje obrazů a dresu Dominika Haška ve výši 82 800 Kč na neurorehabilitace pro handicapovanou Zdeničku Jakabovou, která je vigilním kómatu. Prodejní akce se konala 17. dubna v Centru Bezpečné jízdy Libros Ostrava.

Zdenička Jakabová byla zdravá, mladá dívka, která v roce 2019 prožila těžkou autonehodu. Doktoři Zdeničce nedávali moc šancí na přežití, protože měla rozsáhla zranění. Nejvážnější bylo poškození mozku. Zdenička přežila, ale je ve vigilním kómatu. Výtěžek pomůže Zdeničce na úhradu intenzivních neurorehabilitací v ARCADA NeuroMedical Center a k návratu do života. 

Cílem je Zdeničku navrátit do života. Předání se zúčastnila i její ambasadorka – módní návrhářka Alena Wilson

zleva: Zdeňka Jakabová st,, Zdeňička Jakabová, Alena WIlson, Alexandra Uherková a Dana Králiková

Děkujeme dárcům Rotary club Ostrava City, Rotary club Ostrava, Rotary club Ostrava International, Rotary club Opava, Rotary club Frýdek – Místek a Kopřivnice a Dominiku Haškovi.

Přispívat můžete nadále i vy

“Několik klientů ve vigilním kómatu, kteří absolvovali pobyt na naší klinice, se z něj již probudilo, promluvili, sami se dokáži napít a některé už učíme i chodit. Budu velmi vděčný za podporu každého příběhu libovolnou finanční částkou a tím společně pomůžeme vrátit k životu pacienty ve vigilním kómatu a navrátit radost a smysl života jejich rodinám,” říká Miloš Svoboda.

Miloš Svoboda se synem Davídkem

Copyright © 2024. Všechna práva vyhrazena.